023-774-959
023-775-843
Radnim danima 09:30 -15h
0800-10-10-10
 Jedinstveni  SOS
 telefon Vojvodine

Međunarodni dan devojčica 11. oktobar

Medjunarodni dan devojcica sSvakog 11og oktobra, na Međunarodni dan devojčica, Udruženje Roma Novi Bečej ukazuje na težak položaj romskih devojčica u romskim zajednicama u Banatu i Vojvodini. Dečiji i rani brak su realnost romskih devojčica. Okončajmo dečiji brak! Dečiji brak je ulaznica za seksualno nasilje nad devojčicama!

Opširnije...

Kampanja u vreme pandemije i vanrednog stanja!

thumb kampanja vi mozete mi smo tuUdruženje Roma Novi Bečej u toku vanrednog stanja sprovodi kampanju "Vi možete, mi smo tu" kao i rad SOS telefona na jezicima nacionalnih manjina putem mobilne mreže, aplikacija i društevnih mreža Facebook i Instagram u okviru projekta :"Unapređenje bezbednosti žena u Srbiji- Nisi Sama".

Opširnije...

Potpisan lokalni Sporazum o intersektorskoj saradnji u zaštiti građana od svih oblika nasilja, diskriminacije i trgovine ljudima

potpisan sporazumFinalna aktivnost projekta “Lokalno protiv trgovine ljudima”, Udruženje Roma Novi Bečej je organizovalo okrugli sto u opštinskoj sali u Novom Bečeju na kojem je potpisan lokalni „Sporazum o intersektorskoj saradnji u zaštiti građana od svih oblika nasilja, diskriminacije i trgovine ljudima u opštini Novi Bečej“.

Opširnije...