023-774-959
023-775-843
Radnim danima 09:30 -15h
0800-10-10-10
 Jedinstveni  SOS
 telefon Vojvodine

Šta je Mreža SOS Vojvodine?

SOS Vojvodine je Mreža SOS telefona za podršku ženama koje su pretrpele nasilje. Mreža je rezultat inicijative pet ženskih organizacija koje deluju na teritoriji Vojvodine i pružaju specijalizovanu podršku ženama koje su izložene nasilju, kroz usluge SOS telefona i druge vidove pomoći i pordške.

Cilj Mreže SOS Vojvodine je da se kroz zajedničko delovanje pet ženskih organizacija, preko specijalnog broja 0800-10-10-10, poveća dostupnost usluga SOS telefona i pomogne što većem broju žena u Vojvodini da izadju iz situacije nasilja.

Jedinstveni SOS telefon Vojvodine 0800-10-10-10 pušten je u rad 16.11.2012.godine. SOS telefon je dostupan svakog radnog dana od 10 do 20 časova. Poziv na ovaj broj besplatan je i sa fiksnog i sa mobilnog telefona.

Kome su namenjene usluge SOS telefona?

  • Ženama koje su u situaciji nasilja u porodici ili trpe neki drugi oblik partnerskog nasilja.
  • Ženama koje su izašle iz situacije nasilja ali im je za nove korake potrebna pravna, socijalna, psihološka ili neka druga vrsta pomoći.
  • Deci, članovima porodice i osobama bliskim ženama koje se nalaze u situacijama nasilja.

Žene koje se javljaju na SOS telefon Vojvodine mogu ostati anonime.

Koje vrste usluga pruža SOS Vojvodine?

Osoblje koje radi na SOS telefonu čine obučene konsultantkinje i stručnjakinje iz različitih oblasti (psihologije, prava, socijalnog rada i dr.)

Konsultatkinje korisnicama pružaju emotivnu podršku i daju informacije o mogućnostima za izlazak iz nasilja. Upoznaju ih sa pravima koje se odnose na zdravstvenu, socijalnu i pravnu zaštitu, kao i sa procedurama koje preduzimaju institucije i organizacije koje se bave prevencijom i zaštitom od nasilja u porodici i drugih oblika rodno zasnovanog nasilja.

Organizacije koje čine Mrežu SOS Vojvodine

...IZ KRUGA-VOJVODINA iz Novog Sada je ženska nevladina organizacija za podršku ženama sa invaliditetom.SOS telefon u okviru organizacije je namenjen ženama sa invaliditetom izloženim nasilju i diskriminaciji. Pored usluga SOS telefona, organizacija pruža besplatnu pravnu pomoć koja podrazumeva pravno savetovanje, pisanje podnesaka i advokatsko zastupanje. Sve informacije mogu se dobiti putem mejla: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt telefon: 021-447-040 i 066-447-040

ŽENSKA ALTERNATIVA iz Sombora pruža besplatnu pravnu pomoć i podršku ženama žrtvama nasilja. U radu organizacije su angažovane stručnjakinje – psihološkinja, lekarka, neuropsihijatrica i pravnica koje korisnicama pružaju usluge individualnog savetovanja.

Kontakt organizacije: 025-27-321

Savetovalište za pravnu i psihosocijalnu pomoć ženama koje su pretrpele nasilje iz Kikinde funkcioniše u sklopu nevladine organizacije „CENTAR ZA PODRŠKU ŽENAMA“. Pored usluge SOS telefona Savetovalište pruža i besplatne usluge individualnog savetovanja koje sprovode profesionalno obučene konsultantkinje. Kontakt je je moguće ostvariti putem mejla: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt telefon organizacije: 0230-437-343

UDRUŽENJE ROMA NOVI BEČEJ iz Novog Bečeja, pruža usluge SOS telefona ženama žrtvama nasilja i to na srpskom jeziku i na jezicima nacionalnih manjina: madjarskom, romskom i rumunskom jeziku. Kontakt je moguće ostvariti putem mejla: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt telefon: 023-774-959 i 023-775-843

SOS ŽENSKI CENTAR iz Novog Sada pored usluga SOS telefona u delatnosti organizacije ubraja i lične susrete sa ženama koje su u situaciji nasilja.susreti su besplatni i sprovode ih profesionalno obučene konsultantkinje. Kontakt je moguće ostvariti putem mejla: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. kao i preko sajta www.sosns.org.rs

Kontakt telefon: 021-422-740