023-774-959
023-775-843
Radnim danima 09:30 -15h
0800-10-10-10
 Jedinstveni  SOS
 telefon Vojvodine

Udruženje Roma Novi Bečej, u okviru kampanje mesec Romsko ženskog aktivizma koji traje od 8. marta do 8. aprila ispred Romske ženske mreže Banata organizovalo je 21. marta ulični marš povodom Međunarodnog dana borbe protiv rasizma u okviru projekta filia.die frauenstiftung ROMA WOMEN SAY: NO MORE VICTIMS, ROMKINJE KAŽU: NE VIŠE ŽRTVE i No More Victims - Roma Girls and Women Respond to Violence, Ne vise žrtve - Romske devojčice i žene odgovaraju na nasilje, koji je podržan od strane UN Women u saradnji sa TRAG fondacijom.

Ovaj ulični marš je ustvari imao za cilj da podseti širu javnost na rasizam i diskriminaciju prema Romskoj zajednici.

Okupljanje je bilo zakazano za 12 časova, na marš su pozvane sve institucije na lokalu, predstavnici romske zajednice, organizacije civilnog društva sa kojima saradjujemo i mreže čije smo članice.

Marš je trajao oko 30 do 45 minuta posle čega je obezbeđen koktel za učesnike.

Učesnici marša su nosili zastavice sa natpisom: Stop nasilju, Stop rasizmu, i natpise ispisane na papiru sa porukama: STOP RASIZMU NAD ROMIMA, ŽIVOT BEZ RASIZMA, JA NISAM RASISTA, Don’t be racist, BOJA NEČIJE KOŽE VAŽNA JE KOLIKO I BOJA NEČIJIH OČIJU, JEDNAKOST – JEDINI IZBOR, NEMOJ BITI RASISTA, POBUNI SE RASIZMU, ODUPRI SE.

Foto galerija