023-774-959
023-775-843
Radnim danima 09:30 -15h
0800-10-10-10
 Jedinstveni  SOS
 telefon Vojvodine

Udruženje Roma Novi Bečej, u saradnji s CARE Balkans, organizovali sudogađaj pod nazivom  „Razmena dobrih praksi između Crne Gore i Srbije“ koji se održao 09.10.2014. u Novom Bečeju, u opštinskoj Sali broj 1(Žarka Zrenjanina br. 8), s početkom u 11h.

Na okruglom stolu bili su prisutni predstavnici/e lokalne samouprave,predstavnici/e CSR-a,predstavnici/ce policijske stanice Novi Bečej ,predstavnici/ce osnovnih i srednjih škola ,kao i predstavnici/ce Doma zdravlja Novi Bečej, Bečej,predstavnici/ce Kancelarije za mlade u Novom Bečeju i  lokalni  mediji.

Ovom prilikom je predstavnik PU Nikšić, g. Slavko Milić prezentovao uspostavu i razvoj saradnje između predstavnika institucija i nevladinih organizacija u Nikšiću, kao i ostvarene rezultate i prednosti takve saradnje koja se u Nikšiću primjenjuje već nekoliko godina između civilnog društva „Centar za romske inicijative“, Policijske uprave i Centra za socijalni rad.   

Događaj je namjenjen predstavnicima nevladinih organizacija i institucija s ciljem prepoznavanja dobrog modela rada i postavljanja temelja za njegovu uspostavu i primjenu na području grada Novi Bečej.

Ovaj događaj je deo trogodišnjeg, regionalnog projekta „Aktivna inkluzija i prava Romkinja na Zapadnom Balkanu“ koji implementira CARE Balkans u saradnji s lokalnim partnerskim organizacijama, a koji financira Austrijska razvojna agencija (ADA). U projekat su uključene tri zemlje regiona: Srbija, Crna Gora i Bosna i Hercegovina. S obzirom da su na određenim lokalitetima prepoznate dobre prakse koje se primjenjuju neophodno je iste prezentirati i primjeniti na drugim lokalitetima, zbog toga projekat je predvidio uspostavu saradnje i razmjenu dobrih praksi između organizacija i institucija učesnica u projektu na regionalnom nivou. Kroz projekat su se do sada organizirale tri razmjene dobrih praksi između Srbije i BiH na dvije teme i Crne Gore i BiH.

Foto galerija