cedaw 2019Savez udruženja “Mreža SOS Vojvodina” pruža na uvid javnosti Izveštaj iz senke pripremljen za CEDAW Komitet. Ovaj izveštaj iz senke je izradio tim partnerskih organizacija civilnog društva: Centar za podršku ženama (Kikinda), Zrenjaninski edukativni centar, Udruženje Roma Novi Bečej, …Iz kruga Vojvodina (Novi Sad), Akademija ženskog liderstva (Beograd), Resursni centar za podrška istraživanjima (Beograd), Beogradski Fond za političku izuzetnost (Beograd), SeCons (Beograd), Atina (Beograd) i nezavisnih ekspertkinja: Marije Babović, Biljane Stepanov, Marijane Pajvančić, Danice Todorov, Sofije Mandić, Zorice Mršević, Maje Bjeloš, Andrijane Čović i Svetlane Janković.

S obzirom na to da je izveštaj iz senke bio ograničen u broju strana, tim je napravio i Aneks izveštaja gde su svi prikupljeni podaci prezentovani. Verujemo da će ovaj Anex pomoći mnogobrojnim ženskim organizacijama kao izvor podataka za argumentaciju ili pripremu informativnih kampanja.

Shadow report to the CEDAW regarding the fourth reporting cycle of Serbia, submitted by the SOS Vojvodina Network, 2019.

ANNEX: Broader shadow report to the CEDAW regarding the fourth reporting cycle of Serbia submitted by the SOS Vojvodina Network, 2019.