Šta je Mreža SOS Vojvodine?

SOS Vojvodine je Mreža SOS telefona za podršku ženama koje su pretrpele nasilje. Mreža je rezultat inicijative pet ženskih organizacija koje deluju na teritoriji Vojvodine i pružaju specijalizovanu podršku ženama koje su izložene nasilju, kroz usluge SOS telefona i druge vidove pomoći i pordške.

Cilj Mreže SOS Vojvodine je da se kroz zajedničko delovanje pet ženskih organizacija, preko specijalnog broja 0800-10-10-10, poveća dostupnost usluga SOS telefona i pomogne što većem broju žena u Vojvodini da izadju iz situacije nasilja.

Jedinstveni SOS telefon Vojvodine 0800-10-10-10 pušten je u rad 16.11.2012.godine. SOS telefon je dostupan svakog radnog dana od 10 do 20 časova. Poziv na ovaj broj besplatan je i sa fiksnog i sa mobilnog telefona.

Kome su namenjene usluge SOS telefona?

  • Ženama koje su u situaciji nasilja u porodici ili trpe neki drugi oblik partnerskog nasilja.
  • Ženama koje su izašle iz situacije nasilja ali im je za nove korake potrebna pravna, socijalna, psihološka ili neka druga vrsta pomoći.
  • Deci, članovima porodice i osobama bliskim ženama koje se nalaze u situacijama nasilja.

Žene koje se javljaju na SOS telefon Vojvodine mogu ostati anonime.

Koje vrste usluga pruža SOS Vojvodine?

Osoblje koje radi na SOS telefonu čine obučene konsultantkinje i stručnjakinje iz različitih oblasti (psihologije, prava, socijalnog rada i dr.)

Konsultatkinje korisnicama pružaju emotivnu podršku i daju informacije o mogućnostima za izlazak iz nasilja. Upoznaju ih sa pravima koje se odnose na zdravstvenu, socijalnu i pravnu zaštitu, kao i sa procedurama koje preduzimaju institucije i organizacije koje se bave prevencijom i zaštitom od nasilja u porodici i drugih oblika rodno zasnovanog nasilja.

Organizacije koje čine Mrežu SOS Vojvodine

...IZ KRUGA-VOJVODINA iz Novog Sada je ženska nevladina organizacija za podršku ženama sa invaliditetom.SOS telefon u okviru organizacije je namenjen ženama sa invaliditetom izloženim nasilju i diskriminaciji. Pored usluga SOS telefona, organizacija pruža besplatnu pravnu pomoć koja podrazumeva pravno savetovanje, pisanje podnesaka i advokatsko zastupanje. Sve informacije mogu se dobiti putem mejla: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt telefon: 021-447-040 i 066-447-040

ŽENSKA ALTERNATIVA iz Sombora pruža besplatnu pravnu pomoć i podršku ženama žrtvama nasilja. U radu organizacije su angažovane stručnjakinje – psihološkinja, lekarka, neuropsihijatrica i pravnica koje korisnicama pružaju usluge individualnog savetovanja.

Kontakt organizacije: 025-27-321

Savetovalište za pravnu i psihosocijalnu pomoć ženama koje su pretrpele nasilje iz Kikinde funkcioniše u sklopu nevladine organizacije „CENTAR ZA PODRŠKU ŽENAMA“. Pored usluge SOS telefona Savetovalište pruža i besplatne usluge individualnog savetovanja koje sprovode profesionalno obučene konsultantkinje. Kontakt je je moguće ostvariti putem mejla: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt telefon organizacije: 0230-437-343

UDRUŽENJE ROMA NOVI BEČEJ iz Novog Bečeja, pruža usluge SOS telefona ženama žrtvama nasilja i to na srpskom jeziku i na jezicima nacionalnih manjina: madjarskom, romskom i rumunskom jeziku. Kontakt je moguće ostvariti putem mejla: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt telefon: 023-774-959 i 023-775-843

SOS ŽENSKI CENTAR iz Novog Sada pored usluga SOS telefona u delatnosti organizacije ubraja i lične susrete sa ženama koje su u situaciji nasilja.susreti su besplatni i sprovode ih profesionalno obučene konsultantkinje. Kontakt je moguće ostvariti putem mejla: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. kao i preko sajta www.sosns.org.rs

Kontakt telefon: 021-422-740